Draagconsulten

Wil je hulp bij het leren knopen van je draagdoek? Of je oriënteren op de verschillende mogelijkheden op draaggebied? Daarvoor kun je bij mij een consult boeken.

Waarom een draagconsult boeken bij Ikdraag.nl?

Ik ben sinds 2011 draagconsulent in de regio Groningen/Noord-Drenthe. Daarnaast ben ik trainer bij Zorgdragen Opleidingen, waarvoor ik cursussen ontwikkel en geef over dragen aan zorgprofessionals, en over het dragen van prematuur geboren kinderen aan draagconsulenten. Omdat ik kwaliteit heel belangrijk vind, ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging van Draagdoekconsulenten en volg ik regelmatig bijscholingen. Bekijk mijn draag-CV om te lezen wat ik in de loop van de jaren heb geleerd op draaggebied. Je kunt dus vertrouwen op mijn kennis en kunde!

Tijdens een knoopconsult leer ik je de knoop stapsgewijs, van begin tot eind, inclusief de fijne kneepjes. We oefenen met een speciale draagpop tot je de knoop onder de knie hebt. Daarna kun je het onder mijn begeleiding met je baby proberen, als je baby wakker is en zich prettig voelt. Ook kun je natuurlijk je vragen over dragen stellen: veiligheid en wetenschappelijk onderbouwde informatie staan voorop bij mij.

De kosten van een consult zijn 20 euro per half uur voor een 1 op 1-consult. Een consult voor twee personen (samen met partner, vriend of buurvrouw) kost 25 euro per half uur. De consulten die hieronder genoemd staan, zijn de meest voorkomende consulten, maar we kunnen ook samen een andere vorm bespreken als dat beter bij jouw vraag past.

Consult Knopen

Je leert stap voor stap een draagdoek (rekbaar, geweven of ringsling) te gebruiken, op je buik, rug of heup. We gebruiken eerst de draagpop, daarna oefen je met je baby. Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur.

Ken je al een knoop en wil je die perfectioneren? Ik leer je de fijne kneepjes en help je knelpunten op te lossen in een kort consult. Tijdsduur: afhankelijk van je voorkennis.

Zwanger- en kraamconsult

Ben je zwanger en wil je graag zo snel mogelijk na de bevalling gaan dragen? Dan is dit een geschikt consult voor jou. Tussen de 20 en 30 weken zwangerschap is ideaal voor het eerste deel van dit consult. Je leert dan de draagdoek (rekbaar of geweven) knopen, en de basisbeginselen van ergonomisch dragen. Na de bevalling kom ik op afspraak bij je thuis om de puntjes op de i te zetten bij het dragen van je pasgeboren baby.

Tijdsduur: 1e consult ongeveer 1,5 uur, 2e consult ongeveer 30-45 minuten

Consult Info

In dit consult krijg je informatie over ergonomisch dragen. Ook kun je veel verschillende dragers en draagdoeken uitproberen met een speciale draagpop. We bekijken samen welke drager het meest geschikt is voor jullie. Tijdsduur: ongeveer 1 - 1,5 uur afhankelijk van je situatie.

Heb je andere wensen voor een consult, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Buiten de cirkel Groningen - Hoogezand - Zuidlaren - Eelde bereken ik reiskosten.

Waarom dragen?

Meer over de verschillende soorten draagdoeken, draagzakken en andere babydragers

Informatie over de houding van je baby in een draagdoek of babydrager