Bondolino-wijzer

In: Draagzakken Op: donderdag, april 25, 2019 Reactie(s): 0

Keuzehulp voor de Bondolino

Als je al eens naar een Bondolino gekeken hebt, is het je vast wel opgevallen: er zijn meerdere soorten, Regular, Classic, Plus, Light, sommige in de sale ook nog. Ik hoop je hieronder wat wijzer te maken over de verschillen!

Er was eens....
Het begon in 2007 met de eerste Bondolino's van Hoppediz, bedoeld om ergonomisch dragen toegankelijker te maken. Deze draagzakken hadden behoorlijk brede schouderbanden en waren van draagdoekenstof gemaakt. Na verloop van tijd werd deze Bondolino gemaakt met iets smallere schouderbanden van 10 centimeter. Er kwamen ook modellen met dunnere draagdoekenstof: de Light / das Leichte.

Om ook smalle ouders prettig te laten dragen met de Bondolino, kwam er naast de Regular een Slim Fit-model op de markt. Dezelfde drager, maar dan met nog iets smallere schouderbanden van 8 centimeter en een kortere heupband dan het reguliere model.

Ook kwam er meer variatie in de stoffen: naast de Classic van draagdoekenstof kwamen er Bondolino's gemaakt van poplin katoen. Net zo dun als de Light en ook kruiskeper geweven, maar het oogt wat anders en voelt iets gladder aan. Met de komst van jacquard geweven draagdoeken werden er ook Bondolino's van jacquard stof geïntroduceerd. Qua dikte zit deze stof tussen de Light en de gewone draagdoekenstof in.

In 2018 werd de Bondolino helemaal opgefrist: de Bondolino Plus werd op de markt gebracht. De heupband was voortaan een stuk langer, de zit kon versmald worden met een ingebouwd vetertje, de verbreders worden niet meer met twee knopen maar met één knoop plus klittenband vastgezet. De draagzak is breder te maken dan voorheen, je hebt er dus langer plezier van.

Om alle ouders het gemak van één draagzak te bieden , is er vanaf 2019 één maat Bondolino. Deze One Size Bondolino heeft schouderbanden met de breedte van de oude Slim Fit modellen, en een heupband met de lengte van de oude Regular modellen. Ingewikkeld? Ik heb het even voor je op een rijtje gezet, om je keuze makkelijker te maken. Let op: de oudere modellen zijn in de sale, zolang de voorraad strekt! Hier vind je alle Bondolino's die op voorraad zijn.

Type
Schouderbanden    

Heup/tailleband:                            

Verkrijgbaarheid
Regular 10 cm breed 65-110 cm, 140 cm met verbreder       Uitlopend
Slim Fit 8 cm breed 60-100 cm, 130 cm met verbreder Uitlopend
Plus Regular    10 cm breed 65-125 cm, 155 met verbreder Uitlopend
Plus Slim Fit 8 cm breed 65-110 cm, 140 cm met verbreder Uitlopend
One Size 8 cm breed 65-125 cm, 155 cm met verbreder Nieuwste model

Type Dikte van de stof Draagdoekenstof
Classic Gemiddeld Ja

Light

Dun Ja
Jacquard Gemiddeld tot dun Ja
Poplin Dun Nee

Tags: Bondolino

Reacties

Reageer